Fokus i područje djelovanja

Zbornik radova Filozofskog fakulteta u Splitu znanstveni je časopis s međunarodnom recenzijom u izdanju Filozofskoga fakulteta u Splitu.

Zbornik objavljuje znanstvene i stručne članke, kao i neobjavljena izlaganja sa znanstvenih skupova, iz područja humanističkih znanosti, odnosno jezikoslovlja, znanosti o književnosti, povijesti, povijesti umjetnosti, znanosti o umjetnosti, filozofije, arheologije, teologije, etnologije i antropologije.

Osim navedenih kategorija, časopis objavljuje i ocjene, prikaze, osvrte na knjige i časopise, prijevode, nekrologe, vijesti kao i druge priloge od znanstvenog interesa.

Časopis je namijenjen okupljanju radova članova akademske zajednice koji se bave disciplinama iz područja humanističkih znanosti u svrhu stjecanja i promicanja znanja.

Zbornik je otvoren za sve kvalitetne priloge prema kriteriju znanstvene izvrsnosti, a posebno potiče radove koji se bave novim područjima, teorijama i pitanjima u domeni humanističkih znanosti.

Glavni je cilj časopisa pružanje zajedničke intelektualne platforme za razvoj znanstveno-istraživačke djeatnosti i promicaje humanističkih znanosti te interdisciplinarnosti i multidisciplinarnosti uz jačanje međuinstitucionalne, međusvečilišne i međunarodne suradnje.